Cyberangreb på Spreadshirt

Virksomheden Spreadshirt fra Leipzig i Tyskland blev her i juli 2021 angrebet af hackere, som fik adgang til brugerdata, herunder bankoplysninger og PayPal-adresser.

Hovedselskabet – Spread Group – har tidligere i denne måned advaret deres brugere om en “sikkerhedshændelse, hvor en uautoriseret part forsøgte at få adgang til deres it-system.” Efterfølgende har virksomheden bekræftet, at det havde lidt et databrud, hvor cyberangribere fik fat i en række forskellige brugerdata, herunder betalingsoplysninger.

Spread Group har advaret deres kunder, inklusive dem fra datterselskaberne Spreadshop, Spreadshirt og TeamShirts, om at “uidentificerede gerningsmænd” hackede virksomhedens servere og fik adgang til de data, der er gemt deri.

De oplysninger, som hackerne fik adgang til, var bl.a. gadenavne, hash af adgangskoder, der er gemt før 2014, samt oplysninger om bankkonto og PayPal-adresser.

Hjælp af specialister inden for cybersikkerhed

Spread Group’s kriseteam arbejder med eksterne cybersikkerhedsspecialister for systematisk at undersøge disse begivenheder – herunder også minimere risikoen for lignende cyberangreb.

Ifølge en pressemeddelelse fra Spread Group, så påvirkede hackerangrebet hovedsageligt Spread Groups kunder, partnere og eksterne leverandører. Desuden blev bankkontonumre og PayPal-adresser på partnere, der har modtaget kommissionsbetalinger fra Spread Group, også påvirket.

Spread Group opfordrer alle kunder og forretningspartnere til at skifte adgangskoden øjeblikkeligt samt stærkt overveje two-factor authentication (2FA) beskyttelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top