TT-Netværket udsat for ransomware-angreb

TT-Netværket har været udsat for et ransomware-angreb. Ingen kundedata er kompromitteret, og hackerne har ikke haft adgang til mobilnetværket, som således ikke er påvirket af hændelsen.

I sidste uge fik hackere adgang til en server hos TT-Netværket, der er Telia og Telenors fælles masteselskab. Der var ingen kundedata på serveren, og hackerne fik ikke adgang til mobilnetværket. Angrebet ramte således kun en begrænset del af it-infrastrukturen hos TT-Netværket.

De it-kriminelle nåede at overføre data fra serveren, inden indbruddet blev opdaget, og adgangen blev lukket. Det drejer sig om bl.a. lejekontrakter og data på 25 medarbejdere fra TT-Netværket. Det står endnu ikke klart, hvordan gerningsmændene fik adgang til data på serveren.

De berørte medarbejdere er orienteret, og TT-Netværket er i dialog med relevante myndigheder om sagen, herunder Center for Cybersikkerhed, Datatilsynet og politiet.

Sagen har højeste prioritet, og efterforskningen pågår stadig, hvorfor parterne på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at kommentere yderligere.

Fakta om TT-Netværket
TT-Netværket er Telias og Telenors fællesejede masteselskab. TT-Netværket står for at drifte og udbygge selskabernes netværk og ejer bl.a. gitter- og rørmasterne bag.

Pressemeddelelse / Kilde / Foto: Telia Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top